Banán, který zhnědne, nemusíte vyhazovat, může opět zežloutnout!

Co děláte, když se vám nepodaří ihned zpracovat cestou unavené banány? Hnědé banány nevyhazujte do koše. K jejich ozdravení stačí rýže, fén a sáček.

Banán, který zhnědne, nemusíte vyhazovat, může opět zežloutnout!

Fén pomáhá nejen mokrým vlasům
Máte doma měkké a hnědé banány, které obvykle končí v koši? A víte, že je ještě můžete zachránit a to velmi jednoduchým způsobem? Potřebujete k tomu pouze igelitový sáček (nejlépe uzavíratelný), rýží (neuvařenou) a fén.

Návrat žluté barvy
Banány zrají v teple, i na slunci velmi rychle. Když jich koupíte v akci velmi mnoho a nestihnete je sníst, během dvou dnů vám zhnědnou. Už nejsou tak atraktivní a chutně vypadající. Žlutá barva se ztratila a vy nevěříte, že pod hnědou slupkou je něco, co se vyplatí sníst. Pojďme se pokusit zvrátit oxidaci a z hnědého banánu udělat zase žlutý a čerstvý. Jak na to?

Postup regenerace banánů

  • Do sáčku nasypete syrovou rýži a vložte hnědý banán. Sáček uzavřete a ještě v uzavřeném sáčku urovnejte tak, aby rýže byla rozprostřena po celém banánu.
  • Nechte rýži působit na banán zhruba hodinu.
  • Banán vyjměte a pomalu vyfénujte z každé strany
  • Banán je opět žlutý!