Co nevíte o hroznech?

Hroznové třásně představují více než jen kvalitní vínko, důkazem jsou vědecké studie, které jednoznačně dokázaly pozitivní účinky konzumace hroznů na lidský organismus.

Co nevíte o hroznech?

Hrozny - dar přírody

Hrozny, kromě jiného, napomáhají při problémech s trávením, regulují funkci střev a chrání před zácpou. Jejich pravidelná konzumace zaručuje rozjasnění mysli, překonání únavy a bolesti hlavy. Dokonce, hrozny napomáhají k rychlejší léčbě herpesu a koutků úst. Hrozny pro každého, ale zejména ...Slaďoučké hrozny jsou obzvlášť vhodné pro ženy v období menopauzy, protože hrozny obsahují prvek, který má schopnost zvýšit hladinu estrogenů během tohoto obdob Zároveň, tento prvek, zabraňuje úbytku vápníku a následně rozvoji osteoporózy. Jeho účinnost je však podmíněn každodenní konzumací hroznů. Hrozny se doporučují i diabetikům, protože obsahují pouze jednoduchý přírodní cukr. Velmi vhodné jsou i pro sportovce, starší lidi a těhotné ženy díky vysokému podílu minerálních látek.

Hroznová šťáva

Hroznová šťáva je skutečným sklenicí zdraví. Obsahuje vzácné živiny a na rozdíl od vína, nepřekáží, když si uděláte očistný den, během kterého budete pít (popřípadě konzumovat hrozny) hroznovou šťávu. Pokud však chcete konzumovat hroznovou šťávu i během zimních dnů, zavařte si ji. Je to jednoduché. Očistěte hrozny, rozdrťte je a šťávu vlijte do hrnce. Šťávu nechte ohřát na slabém ohni, přidejte přípravek na konzervování a krystalový cukr. Vařte, dokud se cukr nerozpustí. Můžete si mezitím připravit zavařeninové sklenice. A ještě jedna důležitá informace; na každý litr hroznové šťávy použijte 1,5 kilogramu krystalového cukru.

Pár rad na závěr:

• Vybírejte si zralé hrozny bez náznaků hniloby a také dávejte pozor, zda bobulky dobře drží na stopce
• Hrozny v chladničce vydrží přibližně pět, maximálně deset dní
• Při prvních náznacích hniloby, odstraňte nezdravé bobulky
• Před konzumací hroznů, je nechte ležet ve vodě ochucené citrónovou šťávou, čímž se zbavíte přírodních pesticidů a chemických látek
• Konzumujte je buď po jídle nebo mezi dvěma jídly kvůli vinné kyselině
• Místo hroznů si dopřejte hroznovou šťávu nebo sušené rozinky, které obsahují také dostatek výživných látek

Věřím, že jste se dozvěděli mnoho nových a zajímavých informací o hroznech, a že tyto informace zužitkujete.

Autor: Lenka Kostková