Cukrová jablka pro zdravé oči a štíhlou postavu

Anona šupinatá (Annona squamosa) - láhevník, je exotické ovoce, kterému se přezdívá “cukrová jablka”. Jedná se o jedno z nejchutnějších subtropických druhů ovoce. Toto ovoce je nejen velmi chutné, ale i léčivé. Radost z něj mohou mít i lidé, kteří potřebují zhubnout a rádi by do jídelníčku zařadili nějakou sladkost.

Cukrová jablka jsou dobrá pro pokožku a vlasy
Jsou vynikajícím zdrojem silného antioxidantu - vitaminu A, který vám pomůže získat lesklé vlasy a zdravou, mladě vypadající pleť. Tradiční medicína používá dužinu na kožní problémy, zejména vředy.

Podporují zdravé oči
Vitamín A je také dobrý pro oči. Vzhledem k tomu, že má antioxidační vlastnosti, chrání buňky rohovky a sítnice před škodlivými volnými radikály.

Pomáhají při přibírání
Ne každý chce zhubnout. Faktem je, že existuje spousta lidí, kteří mají problémy přibrat. Konzumace cukrových jablek dokáže divy! Tyto plody dodají tělu zdravé kalorie, protože na rozdíl od mnoha nezdravých potravin a nápojů neobsahují rafinované cukry.

Mimořádně vhodné pro astmatiky
Cukrové jablka jsou velmi bohatá na vitamin B6, který bojuje proti astmatickým záchvatům. Pravidelná konzumace těchto plodů pomůže odvrátit astmatické záchvaty.

Snižují riziko infarktu
Obsahují hořčík, který významně snižuje riziko infarktu. Hořčík uvolňuje srdeční svaly a chrání je před nadměrnou aktivitou.

Pomáhají regulovat krevní tlak
Cukrová nebo také pudinková jablka, jak se jim říká, obsahují minerální draslík, který je velmi důležitý pro kardiovaskulární systém. Pomáhá snižovat vysoký krevní tlak a zajišťuje, aby srdce fungovalo přesně tak jak má.

Mají nižší špatný cholesterol
Exotická jablka obsahují niacin, o němž je známo, že zvyšuje hladinu dobrého cholesterolu v těle. Také jsou bohatá na vlákninu, která dokáže ten špatný vyšachovat ze hry.

Proti anémii
Železo je důležité pro tvorbu červených krvinek a díky těmto sytým plodům si tak udržíte anémii na uzdě.

Nadopují vás energií
Cukrová jablka obsahují vitamin B1 - thiamin. Tento vitamin je důležitý, protože pomáhá přeměnit potraviny na využitelnou energii.

Posilují kosti
Vápník není jediná živina, která vám pomůže docílit silnější kosti. Podle odborníků je i hořčík nezbytný pro posílení kostí. Aktivuje totiž vitamin D, který je klíčovou živinou při podpoře vstřebávání vápníku v kostech.


Mohlo by vás také zajímat