Kopřiva, tato rostlina má mnoho využití, ať už v lidovém léčitelství, kde má mezi bylinkami přední místo se svými léčivými účinky, ale stejně tak se dá velmi dobře využít i v kuchyni. Pokrmy připravované, nebo kořeněné touto bylinou jsou obohacené o vitaminy A, C a K, minerální látky jako je železo, fosfor, magnesium, vápník a křemík. Dále obsahuje chlorofyl, který má velký význam při udržení zdravého chodu organismu.
Velká léčivá síla a její nepostradatelný účinek při látkové výměně,
dělá z kopřiv ideální rostlinu při čistících kúrách, kdy se z ní připravuje výborný čaj. A nesmíme ani zapomínat na její zastoupení při udržování štíhlé linie, pro tože má nízký obsah kalorií.
Kopřivu můžeme použít jako zeleninu
Chudé rodiny v dávných dobách kopřivu používaly jako potravinu. Byla všude dostupná a lidé se naučili poznat její dobrou chuť. Připravit se z ní dá špenát, nádivka, polévka, ale i výborný salát. Pro přípravu se používají pouze mladé lístky nebo výhonky. Kopřiva je léčivá bylina, ověřená časem.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno.
Stránka Vyléčíme.cz používá cookies. Více informací zde.