Lidé, posedlí svou prací, na okolí často působí jako psychopati

Psychopatie je závažná diagnóza, která se musí odborně léčit. Ale často označujeme za psychopaty i lidi, kteří se chovají poněkud zvláštně. Jinými slovy, jsou jiní a pro okolí často nepochopitelní. V Oxfordu dokonce vypracovali seznam zaměstnání, která se psychopaty přímo hemží. Posuďte sami a určitě vás napadnou i jiná zaměstnání, kde pracují doslova exoti.

Lidé, posedlí svou prací, na okolí často působí jako psychopati

Právníci
Na prvních příčkách se umístili právníci. Právě oni se vyznačují znaky psychopatie. Zkreslená pravda, upravování informací až přílišná dravost za penězi, jsou znaky, že empatie a emoce u nich nehrají velkou roli.

Média
(Ne) budete věřit, ale další skupinkou, která spadá do tohoto "psycho" profilu, jsou lidé z médií, rádia a televize. Když si představíme některé účastníky například takových reality show, tak nám toto zjištění najednou začne dávat smysl. Jen si vzpomeňte, při jaké příležitosti jste si naposledy řekli, tak tato není určitě v pořádku. Na 99% se ta osoba nacházela v televizi.

Obchodníci
Dobrý obchodník může být psychopat. Umí pracovat s lidskou myslí, umí se vám dostat pod kůži. Jsou neúprosní, neoblomní a mít je v týmu, vůbec nemusí být na škodu. Obchodník, který dělá firmě nejlepší výsledky, může být s velkou pravděpodobností i ten, na kterého spadá profil psychopata. 

Žurnalisté
V top desítce se objevily i žurnalisté. A tak, jak tomu bylo v případě obchodníků, právě ti nejlepší žurnalisté mají rysy psychopatie. Vidět své jméno v úspěšných článcích a v nejčtenějších rubrikách, to pohne téměř s každou osobou. Proto, vraceje se k psychopatem z médií a televizních obrazovek, jaké musí mít ego oni, když se každodenně vidí v úspěšných relacích. Komplex nadřazenosti s nimi může zamávat. 

Šéfkuchaři
Žebříček ukončíme zaměstnáním opravdu nečekaným. Psychopati se nacházejí v kuchyních nejlepších restaurací. Jsou mezi nimi lidé, kteří baží po dokonalosti a jsou přímo posedlí jednou a jedinou věcí, přinést na stůl perfektní dílo. Šéfkuchaři jsou blázni, často posedlí sami sebou a dokonalostí svých pokrmů. Nejsou si nikdy jistí tím, že jejich jídlo bude dokonalé!