Pálení žáhy znamená, že tělu chybí zásaditá strava

Kdysi jsme o tom neslyšeli, a dnes se často setkáme s výrazem " překyselení " organismu. Ale víme přesně, co to znamená? Už podle názvu je zřejmé, že to asi není nic dobré. Ale podívejme se blíže na to, o co vlastně jde a co s tím. Už víme, že život začal v moři a dodnes se i naše tělo skládá ze 70 % vody. Hodnota pH mořské vody je 8 až 8,5. Naše normální pH je 7,36 - 7,44. Čím níže pod hodnotu 7 se dostaneme, tím je látka kyselejší. Kdyby hodnoty pH krve klesly ještě níže, museli bychom zemřít. Vnitřní prostředí organismu je neutrální, až mírně zásadité.

Základem každé přírodní léčby je úprava acidobazické rovnováhy našeho organismu
I moderní odborníci již dávno upozorňují na důležitost rovnováhy v hospodaření s kyselinami a zásadami. V procesu látkové přeměny v organismu se neustále tvoří kyseliny - mléčná, octová, močová, uhličitá, ba i solná, které zvyšují stav překyselení organismu. Pokud nemáte zdravé ledviny, zůstávají ve vašem těle a ničí ho.

Vzpomeňte si na chemii: kyseliny obecně působí ničivě, proto je třeba zneutralizovat
Naše nepřirozené stravovací návyky vedly k tomu, že podíl zásad v našem těle je prakticky stále nízký a náš organismus je překyselený. Když připočtete hněv a stres, ty podíl kyselin ještě zvyšují. Překyselení způsobuje zubní kazy, revma, artritidu a ledvinové kameny, kromě jiných. Pokud si uvědomíme, že nic z toho, co nám příroda původně nabídla jako potravu, neobsahuje kyseliny, začne nám být jasné, že nejsme přizpůsobeni na zužitkování kyselin. Dokonce i kyseliny v ovoci se v procesu zrání částečně odbourávají. My však sbíráme ovoce před dozráním, a tím si škodíme.

Pokud má tělo nepoměr kyselin a zásad, bere si chybějící zásady přímo z organismu
A to z vlastních tkání, cév a kostí. Tím je oslabuje, což zase vede k osteoporóze, mrtvici, artróze apod. Dokonce i vypadávání vlasů, deprese, ekzémy a zubní kaz jsou výsledky překyselení.

Hlavní příčiny překyselení
Nesprávná strava, nesprávné návyky při jídle, nesprávný způsob života.Konkrétně:Příliš mnoho bílkovin, cukr, alkohol, nikotin, nasycené mastné kyseliny, toxiny v životním prostředí, pochutiny, elektro magnetický smog, chemické léčiva, hněv a agrese, stres a duševní vyrovnanost. Kyseliny se dostávají nejdříve do krve. Když je již přetížená, ukládají se ve vazech. Zde jsou uloženy do doby, dokud je ledviny nevyloučí. Druhým velkým zpracovatelem jsou plíce. Takto se tělo pokouší zbavit se jich co nejrychleji. Dříve, než se kyseliny dostanou do moči, musí je zneutralizovat zásady. Pokud se kyseliny ve vazivu nacházejí příliš dlouho, dochází postupně k jejich poškozování. Je to podobné jako koroze kovů nebo kamene. Pokud na ně něco působí dlouho nebo často, povolí.

Dostatek zásad je proto životně důležitý
Zásady mají dvojí úlohu. Zaprvé, značné množství z nich potřebují orgány jako játra, žlučník, slinivka na tvorbu trávicích šťáv. A zadruhé, očišťují organismus od kyselin, zejména od jejich usazenin ve vazivu. Jelikož zásady se stále spotřebovávají, musí se tělu neustále dodávat v dostatečném množství. To musí být dosaženo zejména stravou. Pokud použijete léky, které brzdí tvorbu kyselin, přibrzďuje se i tvorba zásad.

Pálení žáhy tedy je voláním žaludku po chybějících zásadách, ne po zabrzdění tvorby kyselin
Zvýšené množství kyselin při pálení žáhy působí leptavě na citlivý jícen, kde může časem vzniknout i rakovina. I imunitní systém je ochromen, pokud je organismus překyselený, protože jeho největší část se nachází ve střevech.