Popcorn chrání naše zdraví

Popcorn údajně obsahuje hodně zdravých antioxidantů. Popcorn a různé slané krekry nemusí být až takovým nezdravým doplňkem stravy. Údajně obsahují překvapivě hodně antioxidantů zvaných polyfenoly.

Popcorn obsahuje hodně polyfenolů podobně jako ovoce či zelenina. Antioxidanty chrání buňky před poškozením a vážou na sebe tzv. volné radikály, které mohou způsobovat onemocnění srdce nebo rakovinu. Úloha antioxidantů pro udržení si pevného zdraví byla již v některých studiích zpochybněna. 

Tento výzkum, který byl prezentován na konferenci v USA, však potěší všechny, co si v kině nebo doma před televizorem neodpustí sáček popcornu.

Původně se předpokládalo, že jsou to vlákniny, které dávají tělu tu zdravou složku z celozrnných výrobků a že právě vlákniny snižují riziko onemocnění srdce a rakoviny. Výzkum však objevil, že tyto výrobky obsahují i hodně polyfenolů podobně jako ovoce, zelenina, víno, čaj či čokoláda.