Chlorella dokáže detoxikovat, zásobovat tělo vitaminy a oddálit stárnutí

Chorella dokáže přírodní cestou detoxikovat organismus. Jedná se o jeden z nejstarších organismů na naší planetě. Lidé, kteří ji zařadili do svého jídelníčku často hluboce převyšují věkový průměr svých vrstevníků. Má obrovské množství vitaminů, enzymů a zdaleka nejvyšší podíl chlorofylu.

Lidé si představují řasy jako dlouhé pletence,
které povívají v moři nebo jako hustý plankton. Chlorella je jednobuněčná smaragdově zelená sladkovodní řasa, která patří k jedněm z nejstarších organismů žijících na Zemi. Do dnešní doby přežila díky své genetické stabilitě, tvrdosti a účinnému mechanismu oprav DNA. Za dlouhou dobu své existence si musela vyvinout obranné mechanismy proti virům, toxinům, houbám, plísním, záření a jiným škodlivinám. Dokáže na sebe navázat až 90% všech škodlivých látek a přesto existovat. V roce 1890 ji objevil mikrobiolog Beijerninck, ale bližšího zkoumání se dočkala až v roce 1940. Největším konzumentem této řasy jsou Japonci, zkonzumují asi 1000 tun ročně. Po druhé světové válce, zasažení dvěma atomovými bombami byla země na "kolenou" a potřebovala výživu. Našli chlorellu.

Chlorella má nejvyšší obsah chlorofylu ze všech rostlin,
v obsahu některých vitamínů absolutně vede. Např. vitamínu B12 obsahuje více než hovězí játra či pivovarské kvasnice, vitaminu C má 17-krát více než pomeranče. Kromě toho má 11-krát více vápníku než kravské mléko.

Složení
Vitaminy - Beta karoten, vitamin B1, B2, B3, B5, B6, B8, B12, C, E, H.
Minerály a stopové prvky - draslík, forfor, hořčík, jód, mangan, měď, selen, sodík, vápník, zinek a železo.
Aminokyseliny - fenylalanin, isoleucin, leucin, lysin, metionin, threonin, tryptofan, valin, alanin, arginin, glycin, histidin, prolin, serin.
Kromě toho obsahuje chlorofyl, lutein, tuky, nukleové kyseliny, vlákninu a enzymy.
Chlorella, kromě všeho výše zmíněného, ​​však obsahuje i něco, co v jiných potravinách nenajdeme - komplex vysoce účinných látek známých pod zkratkou CFG - chlorellový růstový faktor. Zamilují si ji všichni pro její osvěžující, energizující efekt. Obsahuje hlavně vysoký podíl nukleových kyselin - DNA a RNA. Americký lékaři považují ničení DNA a RNA v lidských buňkách za jednu z hlavních příčin předčasného stárnutí. Kromě toho vytvářejí nukleové kyseliny prospěšnou mikroflóru střeva.

Studie, která poukazuje na problém toxicity
Chlorella svým složením dokáže na sebe vázat toxické látky a umožnit jejich vyloučení prostřednictvím stolice. Účinnost chlorelly byla prokázána i při snížení rizika vzniku srdečně-cévních onemocnění. Po podávání chlorelly pacientům s vysokým diastolickým tlakem po dobu dvou měsíců, došlo ke zlepšení o 25%. Další studie dokazují její příznivý vliv na trávení a celý žaludečního trakt. Významnou roli hraje chlorella v prevenci tvorby žaludečních vředů, šíření Helicobacter pylori, výborné výsledky byly prokázány i u ulcerózní kolitidy. Tak jako u zeleného ječmene, tak i u chlorelly, bylo studií o účinku a prospěšnosti pro naše tělo dělaných nespočet a její přínos v našem životě je nepopiratelný.


Mohlo by vás také zajímat