Filtr dělá vodu zdravější a chutnější

Dali jste si už někdy otázku, jestli vaše voda čistá, zdravá a bezpečná? Je nesporné, že zdravotní stav člověka je přímo ovlivněn prostředím, stravováním a samozřejmě i stavem přijímané pitné vody. Rozdíl mezi potravinami a vodou je ten, že potraviny si můžeme vybírat ale pitnou vodu ne, tu denně používáme z jednoho zdroje, ať už je to z veřejného vodovodu nebo ze soukromé studny. Každodenní vliv pitné vody na zdraví, je důvodem, aby pitná voda byla vysoce kvalitní, chutná, bez zápachu a zdraví neškodná.

Filtr dělá vodu zdravější a chutnější

Proč vodu filtrovat?
Určitě se vám stalo, že jste nabrali do sklenice zbarvenou vodu, případně s různými malými částečkami, nebo voda vypadala čistá, ale bylo ji nepříjemně cítit a měla pachuť po bahně. Je mnoho lidí, kterým voda z vodovodu vůbec nechutná pro její nepřirozenou chuť. Hlavním důvodem pro použití filtračních konvic, není ani tak snaha o zlepšení chuti vody, ale především odstranění zdravotních rizik spojených s její konzumací. Nefiltrovaná voda znamená zdravotní rizika pro organismus, zatěžuje ho různými toxickými látkami a tím snižuje celkové zdraví a imunitu organismu. Všem z vás je dobře známo, že do pitné vody se přidává chlor na likvidování bakterií a
jiného mikrobiálního znečištění. Chlor značné části populace způsobuje kožní problémy, alergie, pocit podrážděné až vysušené pokožky.

Kromě přidávaného chlóru, může pitná voda obsahovat:
• Olovo, které se do pitné vody dostává zejména ze starých vodovodních rozvodů. Usazuje se v játrech, ledvinách i v mozku.
• Azbest je rakovinotvorný.
• Kadmium zhoršuje průběh krvetvorby , poškozuje kosti i játra .
• Měď zapříčiňuje mužskou neplodnost a schizofrenii.
• Mangan poškozuje pankreas a nervový systém.
• Železo jeho přehnaný obsah poškozuje játra, slezinu a zhoršuje krvetvorbu.
• Dusičnany zhoršují transport kyslíku, v trávicím traktu se mění na karcinogenní látky.
• Organické sloučeniny to jsou aromatické uhlovodíky, fenoly, herbicidy, pesticidy ...

Uvedli jsme několik skutečných důvodů proč pitnou vodu filtrovat
Odměnou za filtrovanou vodu vám bude obecně zlepšení zdraví a jako bonus voda vám bude skutečně chutnat. Vodu povařením nezbavíte škodlivých látek, jen zvýšíte jejich koncentraci. Důvodem zvýšení koncentrace toxinů je odpaření části vody vařením. Ideální je vodu filtrovat na vaření i na pití. Čistá voda je základem zdraví. Důležité je přijímat vodu, která je čistá, průzračná, bez chuti, vůně a zápachu. Pokud přemýšlíte na rentabilitou a finančními náklady, tak nejdostupnější řešení je vodu filtrovat, ne kupovat balenou.
 

Autor: Martina Dvořáková