Ovoce pomáhá mozkovým funkcím

Bobulové ovoce pomáhá mozku, prodlužuje jeho funkce. U žen, které často jedí bobulové ovoce jako borůvky či jahody, pozorovali američtí vědci pozdější nástup zhoršování kognitivních funkcí. Bobulové ovoce napomáhá mozku. Zejména u žen zpomaluje zhoršování kognitivních funkcí.

Výsledky výzkumu naznačují, že konzumentkám lesních plodů se podařilo oddálit tento proces spojený se stárnutím až o 2,5 roku. Vědci přitom pozorovali až 16 tisíc žen, které vyplňovaly dotazníky od roku 1976 do roku 2001. V letech 1995 až 2001 zase sledovali stav kognitivních funkcí u účastnic starších 70 let. První důkazy o tom, že bobulové plody mohou zpomalit nástup zhoršování kognitivních funkcí u starších žen. Zjištění výzkumu je důležité především proto, že se počet lidí ve vyšším věku se neustále zvyšuje.

Konzumace tohoto ovoce je přínosem v každém věku. Velké vědecké výzkumy jako tento potvrzují základní vědecké poznatky o tom, že antioxidační a protizánětlivé vlastnosti lesního ovoce mají příznivé účinky při kognitivním úpadku souvisejícím s věkem. Konzumace bobulových plodů je jednoduchý, výživný a chutný způsob, jak si zachovat funkci mozku.