Ovocné šťávy jsou lepší než slazené nápoje. Ovocné šťávy jsou tekutým koncentrátem ovoce. Skvělý prostředek na osvěžení si je však třeba si umět vybrat. Nejlepší jsou chemicky nekonzervované šťávy, vyrobené bez přidání vody, cukru a jiných stabilizačních látek. Ovocné šťávy jsou zdrojem vitamínů i minerálních látek.
Samozřejmě, šťávu po vylisování je třeba ošetřit. Nejlepší způsob, jak prodloužit šťávě život, je pasterizace a její důkladné uzavření například do vakuově balených plastických sáčků. Taková šťáva si uchová nutriční hodnotu.
Základem většiny ovocných šťáv je buď čistá jablečná šťáva, nebo jablečná s různými jinými ovocnými doplňky. Podle typu ovoce lze dodat tělu to, co potřebuje. Vitamíny, minerální látky. Například černý rybíz je bohatým zdrojem vitamínu C, višně poskytují stopové prvky jako mangan, železo, vápník, hořčík a kyselinu listovou. A nejrozšířenější jablko snižuje množství cholesterolu, blahodárně tedy ovlivňuje srdečně-cévní systém.
Ovocné šťávy nejsou nejlevnější. Je to však dobrá investice do zdraví, určitě lepší než do přeslazených nápojů, které jsou chemicky konzervované. Stále jde o přírodní produkt, který nezanechává v organizmu žádné nežádoucí vedlejší látky.
Autor: Martina DvořákováJakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno.
Stránka Vyléčíme.cz používá cookies. Více informací zde.